2009. június 18., csütörtök

chili-mozzarella

Jelentem, nem a kedvencem a karfiol. A csípős ízeket viszont annál inkább szeretem. Íme egy remek kombináció:

chilis-mozzarellás karfiol - köretként, vagy nem

hozzávalók:

fél karfiol
egy zacskó mozzarella- vagy nagy, vagy több apró
VEGA mix (só nélküli ízesítő, Bioboltokban szerezhető be)
chilipor

A karfiolt rózsáira szedjük, olyan szép, gusztusos, falatnyi darabokra. Enyhén sós vízbe dobjuk, egy kicsit várunk és ki is szedjük, a lényeg, hogy még ropogjon, és ne főjjön szét. Ezután serpenyőbe öntjük a darabokat és elkezdjük pirítani. Megszórjuk a VEGA mix-el, és a chilivel (ízlés szerint), majd az utolsó percben hozzáadjuk a darabokra tépdesett mozzarellát és átforgatjuk. Nyúlósra kell olvadnia a sajtnak, akkor kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése