2009. június 16., kedd

nyami

Hello!

Gondoltam, megosztom Veletek saját élményeimet, kreációimat, másoktól "lopott" ötleteimet, ezeket esetleg továbbfejlesztve... Pár pozitív élmény juttatott el odáig, hogy elkezdjem terjeszteni a recepteket, hátha Nektek is olyan élvezetet fognak nyújtani, mint nekem...
Aki magyaros, cubákoktól hemzsegő ételeket vár, sajnos rossz helyre jött. Aki nehéz, zsíros, egészségtelen ételekre számít, az sem kattintott jó blogra.
A receptek, amiket mostanában főzök, csak egészséges alapanyagokból készülnek, nagyon kevés olajjal (esetleg semennyivel), kevés sóval. Mondhatni a kardiológusok, belgyógyászok és dietetikusok álmai. Nem véletlenül. Szerencsére még nem rendelkezem semmilyen betegséggel, és mivel nem is szeretnék, teszek az egészségemért. Nagyon finoman :)
Lássuk is az első receptet, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, és isteni finom:

cukkinipép - felhasználható húsok mellé szósznak, tésztáravalónak vagy kicsit hígabban levesnek is

hozzávalók:

2 db. kisebb cukkini
egy gerezd fokhagyma
egy fej lilahagyma
egy nagy joghurt
curry, bors, VEGA mix, pici só

A cukkinit kisebb darabokra vágjuk (de nem kell olyan kicsire, mert turmixolni fogunk). A lilahagymát (darabolva), a fokhagymát (lehet egészben is) és a kockákra vágott cukkinit megdinszteljük, kicsit meg is pirulhat. Majd beletesszük a turmixgépbe, és megfűszerezzük. Persze lehet több fokhagymát és lilahagymát is beletenni, ki hogy szereti. Az egészet összepépesítünk. Ahogy alakul hígul a textúra, hozzáönthetjük a joghurtot is. Kicsit még nyomjuk a gépet, és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése